Kencing Manis (Diabetic)

Kencing Manis (Diabetic)

Kencing Manis (Diabetic) boleh di pulihkan dengan mengamalkan pengambilan Air Sulingan Ratu Gaharu. Produk Usahasama kajian UiTM dan Eaglewood Ventures merupakan produk yang berasaskan 100% bahan organik dan mendapat kelulusan kuality  dari SIRIM.

Amalkan minuman kesihatan Air Suling Ratu Gaharu untuk melancarkan peredaran darah dan mengawal kadar gula dalam badan. Disamping rawatan alternative untuk mereka yang menghadapi masalah Kencing Manis (Diabetic)  kronik sehingga terpaksa mengambil suntikan Insulin. Pesakit Kencing Manis (Diabetic) yang selalu akan merasa keletihan, akan terasa lebih segar, bertenaga dan berstamina bila mengamalkan produk ini. 

Pesakit Kencing Manis (Diabetic) juga berisiko berhadapan dengan penyakit urat-saraf dan rabun penglihatan. Pesakit akan terasa menyucuk-nyucuk, kebas terutama di bahagian kaki dan tangan.  Penglihatan juga akan terjejas . Sekira nya Kencing Manis (Diabetic) tidak di ubati, ianya akan memudaratkan angota dalaman dan penyakit lain yang berisiko tinggi.

Ratu Gaharu Air Sulingan, mempunyai khasiat Gaharu yang amat tinggi, terbukti berkesan mencegah dan mengubati  penyakit Kencing Manis (Diabetic). Khasiat Gaharu memang diketahui di amalkan oleh pengamal-pengamal perubatan sejak berzaman zaman lagi, dan disebut didalam kitab-kitab Islam sebagai bahan yang mempunyai khasiat tinggi untuk mengubati pelbagai penyakit  dari akal sehingga ke urat-urat saraf. 

Mengenali Kencing Manis (Diabetic)

Penyakit Kencing Manis Diabetic)  ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.

Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:

  • Diabetis jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetis bersandar insulin (IDDM – ‘Insulin Dependent Diabetes Mellitus’) atau diabetis awal remaja. Diabetis jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetis jenis pertama mula mendapat simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
  • Diabetis jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetis jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit).
  • Diabetes Gestasi ialah diabetes yang dialami oleh wanita ketika kehamilan. Diabetes gestasi adalah mirip diabetes jenis kedua disebabkan ketika kehamilan, insulin yang diperlukan oleh wanita hamil adalah lebih untuk keperluan bayinya. Jika badan tidak mampu untuk menghasilkan insulin tambahan untuk keperluan anak dalam kandungan maka ibu akan mengalami paras gula dalam darah yang tinggi.
Peringatan : Air Ratu Gaharu adalah minuman kesihatan.Ianya nya bukan ubat-ubatan. Ratu Gaharu hanya membantu dan mempercepatkan proses pemulihan dan penyembuhan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *