Perlunya penjagaan kesihatan

Bila usia semakin meningkat..peluang mendapat penyakit semakin tinggi. Kita cuma sedar akan perlunya penjagaan kesihatan dari peringkat awal…bila sudah terkena penyakit yang tak diingini. Masa itu lah..duit bukan segala nya. Berapa banyak duit sekalipun..kalau sudah mendapat penyakit…kehidupan dah tak sempurna lagi berbanding orang lain yang sedar perlunya penjagaan kesihatan.

(dari pengalaman admin sendiri)

Kalau dulu.sering kunjung ke hotel-hotel, restoran2..makan sedap2..steak..seafood..tapi bila hospital dah confirm “Maaf encik…bp encik tinggi…glukose encik tinggi..kolesterol encik tinggi…..encik ade penyakit bla bla bla”..bermula la era kehidupan baru..nak atau tak nak…sering terpaksa kena kunjung hospital dan klinik. Sarapan pagi bermula dengan ubat. Lunch..ubat. Dinner..pun ubat. Hari hari ubat..ubat..ubat. “Doc!! Selama mana saya perlu mengambil ubat…?”. Jawapan Doc…”Sampai bila2!!!!”

Adakah kita patut menerima saja jawapan Doc..dan pergantungan kepada ubat ubatan hospital tanpa berusaha mencari  jalan alternative untuk selesaikan masalah? Sedangkan kita tahu..hakikat sebenar ubat ubatan hospital mengandungi juga bahan2 kimia. 

Saya melalui pengalaman yang sama…pernah terlantar di wad hospital…kali pertama selama setahun…dan kali kedua selama 8 bulan. Sehinggalah di perkenalkan dengan produk kesihatan perubatan Alternative. Hospital pernah memaalumkan…sakit yang saya alami akan mengambil masa 4 ke 5 tahun untuk pulih (tapi tidak akan sepenuh nya) . Alhamdulillah, saya di perkenalkan dengan minuman alternative untuk menyembuhkan penyakitdari seorang teman. Saya mula pulih selepas seminggu mengamalkan minuman alternative untuk kesihatan.

Kini saya mula dapat menjalani kehidupan seharian tanpa bergantung dengan ubat-ubat hospital lagi terutama pain killer. Saya hanya mengamalkan Ratu Gaharu air sulingan yang menolong menyembuhkan derita sakit selama 3 tahun sebelum ini. Saya bercadang untuk berkongsi pengalaman saya melalui blog blog yang akan saya postkan selepas ini. Sekadar berkongsi pengalaman perlunya penjagaan kesihatan sebelum terkena penyakit.

Ratu-Gaharu-Fenomena

Ratu Gaharu Air Sulingan menjadi satu fenomena dan trend baru semenjak di perkenalkan pada pasaran pada May 2017. Walaupun masih baru, tapi sambutan yang diterima begitu memberangsangkan. Ratu Gaharu Air Sulingan mulai di yakini sebagai minuman  alternative untuk membantu menyembuh pelbagai jenis penyakit.

Kalau ade yang bertanya kenapa? Sebab..khasiat produk Ratu Gaharu Air Sulingan terbukti mempunyai khasiat Gaharu yang amat berkesan dan mampu menolong menyembuh pelbagai jenis penyakit biasa maupun kronik. Ramai-ramai yang mula mengamalkan air suling Ratu Gaharu memberikan comment reaksi yang positif, dan yakin akan khasiat tinggi Gaharu boleh membantu menyembuhkan penyakit.

Antara pelangan-pelangan berpuas hati yang mencuba Air Sulingaan Ratu Gaharu dan memberi repond positif setelah masalah kesihatan mereka mula menampakkan kesan penyembuhan adalah..

Pesakit Stroke – Stroke separuh badan. Boleh bangun dan berjalan dalam masa 2 bulan.

Pesakit Diabetic – setelah mengamal  produk Ratu Gaharu selama 2 bulan, tahap gula turun ke paras hampir normal. Sekarang tak perlu lagi cucuk Insulin setiap hari.

Pesakit Saraf –  60% saraf rosak akibat serangan virus. Bertahun2 mengambil ubat tahan sakit saraf (lyrica) menahan sakit setiap hari. Sebelum habis sebotol..sakit-sakit seluruh badan dikatakan hampir hilang  tanpa mengambil sebarang ubat lyrica untuk tahan sakit.

Pesakit Gout – Pesakit yang selalu kena serangan Gout…setelah mengamalkan produk Ratu Gaharu…akan mula kurang kena serangan. Sakit pun tidak seteruk sebelum nya…hanya perlu tambah dos pengambilan dan sapukan di tempat yang sakit.

Antara jenis penyakit lain yang pelangan mula mengamalkan produk ini adalah untuk masalah : Tekanan Darah, Migrane, masalah kulit, Untuk memberi tenaga terutama warga tua, resdung dan bermacam2 lagi.

Ratu Gaharu Air Sulingan kini menjadi pilihan sebagai perubatan Alternative utuk menyembuhkan penyakit2 biasa maupun kronik. Tanpa sebarang bahan kimia dan 100% organik, Air Suling Ratu Gaharu amat tidak merbahaya pada kesihatan. Sesiapa sahaja tanpa mengira umor, boleh mengamalkan produk ini. Anda ingin badan yang sihat dan mengelak dari terkena penyakit2 yang merbahaya…cuba lah Ratu Gaharu Air Sulingan. Dapatkan Ratu Gaharu Air Sulingan disini.

About Nes

Nes Teguh Enterprise  adalah syarikat yang ditubuhkan sejak 2011. NES merupakan pengedar (distributor) berlesen Eaglewood Venture untuk memperkenal, menjual dan mengedar  produk2 Eaglewood Venture. Melalui website www.ratugaharu.org dan www.nes-buyonline.com, Nes juga menjalankan perniagaan secara online. Konsep kami “Quality is NES Priority”.  Hanya produk2 berkuality yang kami utamakan dalam perniagaan kami.

NES hanya menumpukan perhatian kepada produk2  berkaitan kesihatan dan kosmetik. NES menjamin kepada penguna barangan NES tidak mengandungi sebarang bahan kimia dan 100% Organik. NES kini dalam peringkat menambah kan produk-produk dalam  senarai produk2 berkualiti untuk di perkenalkan di peringkat tempatan maupun antarabangsa. Sila layari www.nes-buyonline.com untuk mengetahui produk produk lain.

Menjana Pendapatan Cara Mudah

MENJANA PENDAPATAN BERSAMA NES.

Kami membuka peluang kepada semua , dengan 2 cara mudah untuk menjana pendapatan melalui website kami.

1. Mempromosikan website www.ratugaharu.org atau www.nes-buyonline.com
• Menjadi Ahli “Nes” (menjadi ahli..click disini) dan dapatkan “code kupon” keahlian.
• Promosi website kami kepada teman teman anda dan berikan Code Kupon keahlian anda agar mereka boleh mendapat diskaun dari harga yang dijual di website.
• Setiap pembelian berjaya yang mengunakan kupon Code keahlian anda, anda akan mendapat bonus insentif atas usaha anda mempromosikan website kami dan produk yang kami tawarkan.

2. Menjadi Agent Jualan Kami.
• Nes akan membantu anda untuk menjana pendapatan dengan menjadi Agent kami. Hubungi NES untuk mengetahui lebih lanjut secara online, atau email ke admin@nes-buyonline.com atau watsapp ke +6012-305-5440/+6012-292-5440.

Gaharu dan 30 jenis penyakit

Gaharu atau juga dikenali sebagai Agarwood, merupakan sejenis pokok yang memiliki kayu kehitam hitaman. Batang gaharu memiliki aroma wangi yang khas sehingga sering dijadikan bahan asas utama industri minyak wangi dan memiliki nilai jual yang tinggi. Gaharu banyak tumbuh di daerah Asia. Tanaman gaharu masuk dalam jenis  Aquilaria

Selama ini kegunaan gaharu memang dikenali untuk industri minyak wangi. Batang gaharu biasanya dicincang dan digunakan sebagai bahan utama pembuatan dupa. Selain itu, kayu gaharu di ukir menjadi aneka aksesoris yang dipercaya memiliki kekuatan mistik untuk menangkal jin dan juga sihir.

Secara fisik, tanaman gaharu hampir sama dengan pohon beringin cuma gaharu tidak memiliki akar gantung. Pada usia 25 tahun, gaharu akan menghasilkan  resin atau damar berwarna hitam yang mengeluarkan bau harum. Resin inilah yang biasa di cari oleh pengemar tanaman gaharu.

Sebenarnya, tak hanya resin saja yang bisa dimanfaatkan dari tanaman gaharu. Batang gaharu  diolah menjadi minyak atsiri yang kaya manafaat. Selain itu, batang dan daun gaharu juga dapat digunakan sebagai teh herbal yang kaya khasiat. Berikut beberapa manfaat batang gaharu.

1. Menjaga kesihatan ginjal

Batang gaharu dipercaya mampu dijadikan sebagai bahan utama ubat herbal untuk ginjal. Jika  diminum secara teratur, teh batang tanaman ini  dapat mengubati penyakit ginjal yang sudah kronik seperti batu ginjal dan kegagalan ginjal. Pengubatan ginjal dengan menggunakan batang tanaman gaharu sudah dilakukan selama ratusan tahun di negara Jepun dan Cina.

2. Mengatasi sakit perut

Teh yang terbuat dari batang gaharu terbukti mampu mengatasi aneka penyakit perut seperti kembung karna masuk angin, sembelit dan juga diarea.

3. Menurunkan tekanan darah

Batang gaharu memiliki sifat menghilangkan sumbatan dan melebarkan pembuluh darah. Oleh karena itu,  batang tanaman gaharu sering digunakan sebagai penangkal ilmu sihir ini dapat menurunkan tekanan darah.

4. Mencegah penuaan diri

Penyulingan batang gaharu akan menghasilkan minyak atsiri. Minyak hasil pengolahan batang gaharu inilah yang  dipakai untuk mencegah penuaan diri sekaligus melindungi kulit dari  cepat tua akibat dari sinar UV.

5. Mencegah tumor

Manafaat batang gaharu yang sangat jarang diketahui adalah untuk mencegah tumor. Batang kayu gahayu mengandung flavonoid yang mampu menjaga kesehatan dengan meningkat kan sel-sel. Karena itulah, batang tanaman ini dapat digunakan untuk mengubati tumor.

6. Mencegah kanser

Di India, batang kayu gaharu telah lama digunakan sebagai ubat kanser  usus. Sedangkan di Cina, batang tanaman wangi ini juga digunakan untuk mengubati aneka jenis kanser. Tak hanya itu, hasil kajian terbaru juga mendapati salah satu manafaat batang gaharu yang tersembunyi adalah untuk melawan sel kanser dan tumor.

7. Menenangkan fikiran

Sebagai tanaman yang memiliki bau harum, gaharu mampu menenangkan fikiran. Bau wangi yang dihasilkan oleh batang kayu gaharu akan membuat kita merasa tenang. Untuk menggunakannya, cukup dengan menghidu batang kayu gaharu lalu dan menghayati aromanya. Cara lain adalah dengan membakar kayu gaharu dan membiarkannya mengeluarkan asap wangi.

8. Mengobati asma

Manfaat batang gaharu lainnya adalah untuk mengubati gangguan pernapasan terutama asma. Batang gaharu memiliki sifat anti asmatik, yaitu sifat melegakan dan melancarkan kembali sistem pernafasan.

9. Mengatasi insomnia

Seperti yang disebut sebelumnya, aroma yang dikeluarkan batang gaharu mampu merileksasikan pikiran. Oleh karena itu, menghirup wangi gaharu di malam hari mampu membuat tidur lebih nyenyak dan bangun lebih segar keesokan harinya.

10. Mengawal kadar gula darah

Manfaat batang gaharu yang telah lama dipercayai masyarakat adalah untuk mengatasi diabetes. Khasiat batang gaharu dipercaya mampu menurunkan kadar gula dalam darah. Untuk mendapatkan hasil maksima dan juga rasa yang lebih enak, hanya campurkan sedikit batang kayu manis..

11. Menguraikan racun dalam tubuh

Khasiat batang gaharu lainnya adalah untuk mendetoksifikasi racun dalam tubuh. Sama seperti bahan herbal pengurai racun lainnya, batang tanaman gaharu juga memiliki kesan tindak balas dimana anda akan mengalami kekerapan membuang air kecil selama masa detoksifikasi.

12. Mengobati stroke

Manfaat batang gaharu selanjutnya adalah untuk mengobati stroke. Gaharu dipercaya mampu mengatasi stroke dengan melancarkan kembali peredaran darah yang tersumbat. Bila pengidap stoke mendapatkan perubatan dari hospital dengan mengambil pil-pil, menambahkan pengunaan gaharu dapat mempercepatkan pemulihan.

Lain Lain menafaat dan Khasiat Batang Gaharu Untuk Kesehatan Lainnya

13. Meningkatkan kekebalan tubuh

14. Menyehatkan sistem limpa

15. Menyehatkan organ hati

16. Mengobati asam urat

17. Menurunkan kolesterol

18. Mengatasi masalah pasutri

19. Antiseptik

20. Anti-infalamasi

21. Antibiotik

22. Meningkatkan berat badan

23. Kanser prostat

24. Kelainan pada tyrod

25. Mabuk perjalanan

26. Sembelit

27. Menyehatkan paru-paru

28. Melancarkan peredaran darah

29. Sakit kepala

30. Mengatasi aneka macam penyakit kulit